Sofia toimii POFssa stylistina ja sisustustiimin projektipäällikkönä

Suunnittelijan työssäni paras puoli on se, että pääsen sisustamaan toinen toistaan hulppeampia kohteita. Toukokuussa sain työn alle Tampereen Ranta-Tampellaan nousseen uudiskohteen upeat malliasunnot. Malliasunnon sisustaminen on projekti, joka sisältää monta työvaihetta. Tässä blogissa kerron millainen prosessi tällaisen sisustuksen luominen on ja minkälaisia työvaiheita siihen kuuluu.

YIT:n Näsijärven rannan maisemakotien suunnittelu lähti vierailusta rakennustyömaalla. Tällaisen huippukohteen toteutuksessa oli huomioitava kaikki pienetkin yksityiskohdat. Vierailuni sisälsi esimerkiksi tarkistusmittojen ottamista, sähkösuunnitelman tutkimista, asunnon pintamateriaalien läpikäymistä, sekä YIT:n markkinointitiimin toiveiden ylös kirjaamista.

Rantakaari asunto B56, kolmio 94m2

Asuntojen laadukkaista pohjaratkaisuista lumoutuneena päätin lähteä rakentamaan kahta täysin eri tyylistä malliasuntoa. Rantakaaren isompaa 94m2 huoneistoa ryhdyin ottamaan haltuun mustan, sinapin ja roosan harmonisella yhdistelmällä. Päätin pitää huolta siitä, että rohkeista värivalinnoistani huolimatta asiakas saisi elegantin ja arvokkaan lopputuloksen.

Suunnitteluvaiheen työvälineenä mielikuva asukkaasta

Yksi osa myyntiasunnon sisustus-prosessia on heti alussa miettiä, kuka voisi olla asunnon mahdollinen ostaja. Kuviteltu asukas määräytyy usein kohteen sijainnin, läheisten palveluiden ja miljöön mukaan. Jokaiseen valmiiseen asuntoon muuttaa tietysti lopulta täysin omanlaisensa perhe, mutta tällaisten mielikuvien kautta minun on sisustajana helpompi tehdä kokonaisuudesta mielenkiintoinen.

Suunnitelmaa tehdessäni ajattelin Rantakaaren potentiaalisten asukkaiden arvostavan laatua asumisessa ja kalusteissa. Näin mielessäni trenditietoisen pariskunnan, jonka arkeen kuuluvat myös etätyöt.

Rantakaaren fiilikseen sopi mielestäni loistavasti tanskalaisen &Tradition desingyrityksen tuotanto. Heidän kalusteissaan pohjoismainen perintö ja nykyaikainen suunnittelu kietoutuvat yhteen niin, että asunnon kalustus on ajaton ja pullollaan tulevaisuuden klassikoita. Ilmavat ja näyttävät Palette JH7- JA JH26 -pöydät nitovat asunnon kokonaisuuden yhteen.

&Traditionin rinnalle tilasin kohteeseen yhtenäiset ja tyyliin sopivat Kave Home Cutt -senkit. Senkit yhdistyivät upeasti samaa sävyä olevaan savutammiseen ruokapöytään sekä baarituoleihin.

Työhuoneeseen Cutt -senkkien pariksi valitsin &Traditionilta ihanan Cloud-lepotuolin ja Lato-sivupöydän. Huoneen kruunuksi tilasin Giitu -sisustusverkkokaupan valikoimasta Cool -kattovalaisimen.

Kun on olemassa visio, sen eteen tehdään töitä

Tässä kohteessa jokainen pienikin yksityiskohta on tarkkaan harkittu.

Malliasuntojen tarkoituksena on ilmentää asunnon ja sisustamisen mahdollisuuksia. Tärkeintä on kuitenkin tuoda asunnonostajalle esiin asunnon koko potentiaali, käyttämällä sen neliöt parhaalla mahdollisella tavalla. Tämä vaatii sisustajalta suunnitteluvaiheessa osaamista ja työtä.

Rantakaaren asuntojen halutusta lopputuloksesta minulla oli tarkka visio. Se taas tarkoitti, että jokainen oksa, heinä, tyyny ja torkkupeitto oli aseteltava sen mukaisesti.

Makuuhuone kruunamaan luomusta

Asunnon makuuhuoneesta oli mahtavat näkyvät suoraan Näsijärvelle. Sisustuspäivänä katselin haltioituneena ikkunasta ulos ja mietin, että joku onnekas asunnonostaja saa tämän taulumaisen näkymän pian omakseen.

Halusin saada makuuhuoneen tunnelmasta näköalansa arvoisen ja muuhun kokonaisuuteen sointuvan, jonka vuoksi hain yksityiskohdilla loistokkuutta viimeistelyyn.

Vaikka käytin sisustuksessa paljon vaaleanpunaisen eri sävyjä, pitivät asunnon pintamateriaalit huolta siitä, että kokonaisuuteen jäi syvyyttä. Asunnossa oli alunperin paljon tummia pintoja mm. keittiön materiaaleissa, ovenkahvoissa, lattiassa sekä upeassa kodinhoitohuoneessa.

Ensimmäinen asunto paketissa

Tämän asunnon sisustaminen oli mahtava projekti. Muistan ajatelleeni asunnosta lähtiessäni, että tällaisella paikalla, näin loistavalla pohjaratkaisulla ja mahtavilla pintamateriaaleilla tehdyn asunnon tulevaa asukasta voi vain onnitella hyvistä kaupoista.

Rantakaari asunto B51, kaksio 65,5m2

Pienemmässä malliasunnossa pintamateriaaleiksi oli valittu valkoinen, sininen ja musta. Tyhjään asuntoon astuttuani visioni sisustuksen suhteen kirkastui nopeasti. Asunto näytti jo tyhjänä vaikuttavalta, mutta tiesin, että oikein toteutettu sisustus korostaisi sen ylellisyyttä entisestään. Halusin luoda asuntoon dramaattisen ja arvokkaan tunnelman, joten valitsin sinisen rinnalle toiseksi tehosteväriksi kullan.

Mielikuvissani asunnossa asuisi moderni bisneshenkilö, joka arvostaisi nykyaikaisia ratkaisuja ja huoliteltuja yksityiskohtia. Sellainen, joka vaihtaa työpäivän jälkeen kotitohvelit jalkaansa ja pelailee rennosti shakkia.

Eteisen katseenvangitsijaksi tilasin elegantin Ferm Living Pujo -naulakon, joka toimii mainiosti pienemmässäkin asunnossa.

Valitsin kaksion kohokohdaksi Giitun Uer- sohvan, jonka ylellinen Napoli-verhoilu sopii tähän asuntoon täydellisesti. Korkeat jalat tekevät suurestakin sohvasta kevyen näköisen ja sininen sametti tuo kokonaisuuteen näyttävyyttä.

Sisustuksessa halusin korostaa avokeittiön hyötyä kodikkaan tunnelman luomisessa. Halusin näyttää, että keittiössä viihtyvä asukas pystyy hyvin myös seurustelemaan vieraiden kanssa.

Yksityiskohtien hiomisella erotutaan massasta

Yksityiskohtien avulla asunnoista tulee erilaisia ja mielenkiintoisia. Itse haluan panostaa mielikuviin sekä fiiliksiin aina keskeneräisestä shakki-pelistä riisuttuun rannekelloon.

Tehosteseinä määrittää sisustuksen suunnan

Tämän asunnon suunnittelun lähtökohtana toimi sen valmiit pintamateriaalivalinnat. Halusin tuoda hieman pehmeyttä graafisuuden rinnalle. Tavoitteenani oli säilyttää asunnossa ylellinen, lähes hotellimainen tunnelma.

Luksusta arjen hetkiin

Rantakaaren pintamateriaalivalinnoissa kaksion WC-tilassa oli osuttu napakymppiin.

Avatessani WC-tilan oven olin iloisesti yllättynyt siitä miten rohkea tehosteseinä vastassani oli. WC-tilat eivät vaatineet suurta stailausta, joten muutama kultainen yksityiskohta riitti viimeistelemään arvokkaan tunnelman. Giitu -sisustusverkkokaupan upea Ring koriste-esine oli täydellinen loppusilaus.

Kun projekti valmistuu, suunnittelija laskee siveltimensä.

Ovet sulkiessani olin tyytyväinen. Olin luonut fiiliksiä herättävät malliasunnot, jotka toivottavasti inspiroisivat myös asunnonostajia sisustamaan luovasti ja itsensä näköisesti!

Seuraa meitä somessa

Jätä kommentti