POFn tarina

Perheyrityksemme tarina alkoi autotallista, joka ammotti tyhjyyttään. Äidistä, jolla oli hinku suunnitella toimitiloja, riippumatta jostain tietystä mallistosta, sekä pojasta, joka mietti kuumeisesti korkeakoulunsa lopputyön aihetta. Eräs kesäpäivä Tukholmassa vuonna 2004 muutti kaiken. Poika istuskeli hotellin aulassa ja selaili asuntolehdestä paikallista asuntotarjontaa.

Myynnissä olevissa asunnoissa näytti olevan upeat sisustukset, aivan kuin joku olisi ne kuvausta varten sisään kantanut. Lehdelle löytyi helposti tilaa matkalaukusta.

Syksyllä 2006 lehtikuvista syntyi liike-idea, joka johti Santaniemi Oy:n perustamiseen. Ja pian tuon jälkeen silloinen NCC rohkeni tilata ensimmäisen sisustuksen uudisasuntoon Tampereen keskustassa.

Laminoitujen sisustuskuvien kanssa kiersimme tapaamassa rakentajia ympäri Suomen. Vakuutimme rohkeasti asiakkaita, että tästä voisi olla kaupallista etuja. Voi veljet, mitä menoa se oli, hyvässä ja ei niin hyvässä.

Nousevan alan harmiksi vuonna 2008 Amerikoista Suomenkin markkinoihin vaikuttanut rahoituskriisi sai rakentamisen lähes pysähtymään noin vuoden päiviksi. Pitkän matalalennon aikana olimmekin sitkeitä ja uskoimme omaan tekemiseen enemmän kuin koskaan. Se palkittiin; olimme myös onnekkaita ja selvisimme tuosta ajasta. Vuonna 2012 alkoi uusi trendi, jolloin malliasuntojen sisustaminen muotoutui enemmänkin vakiintuneeksi käytännöksi. Se tarjosi alalle mahdollisuuden kasvuun, etenkin niille toimijoille, joita sohvien kantelu kiinnosti. Ja poffilaisia se kiinnosti!

Tänään äiti on jäänyt hienon uransa jälkeen onnellisesti eläkkeelle. Minulla on kuitenkin ympärilläni Suomen parhaat työkaverit, ja meillä on ilo edelleen tuottaa huippuunsa kehitettyjä ja alati parempia palveluita ja konsepteja niitä tarvitseville asiakkaille.

Juhani Grönberg
Toimitusjohtaja
POF Group Oy

2018